ForumßoL | 2o10 | YetkinForumun En BoL Forumu!
Forumdan Yararlanmak İçin Üye Olunuz.
Üye Olduktan Sonra Mailinize Gelen Aktivasyon Linki ile Kulanıcı Adınızı Aktive Edebilirsiniz.

SayGılarımızLa...

Kuru fasulye bole yapılır... Coolte25
Kuru fasulye bole yapılır... Coolte26
Kuru fasulye bole yapılır... Coolte27
Forumdan Yararlanmak İçin Üye Olunuz.
Üye Olduktan Sonra Mailinize Gelen Aktivasyon Linki ile Kulanıcı Adınızı Aktive Edebilirsiniz.

SayGılarımızLa...

Kuru fasulye bole yapılır... Coolte25
Kuru fasulye bole yapılır... Coolte26
Kuru fasulye bole yapılır... Coolte27
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kuru fasulye bole yapılır...

3 posters
YazarMesaj
OttomaNClass
Pozitif Üye
Pozitif Üye
OttomaNClass

Başarı Puanı
Canlılık:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft125/125Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (125/125)
Deneyim:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft127/127Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (127/127)
Tecrübe:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft126/126Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (126/126)

Kuru fasulye bole yapılır... Empty
MesajKonu: Kuru fasulye bole yapılır...   Kuru fasulye bole yapılır... EmptyPaz 07 Haz. 2009, 11:16 pm

Malzemeler

Kuru fasulye
Soğan
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, salça,

Hazırlanışı

Kuru fasulye tarifleri çeşit çeşit, ben benim yaptığım Bulgaristan usulünü size yazıyorum. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatıyorum. Sonraki gün suyunu süzüp, temiz su koyuyorum. Bu suyla beraber bir taşım kaynatıyorum, sonra o suyu da süzüp atıyorum, fazla gaz yapmasın diye. Tekrar su ilave edip, ateşe koyuyorum. Üzerine çiğden kuru soğan doğruyorum. Biraz kaynadıktan sonra üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriyorum. Fasulye piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırıp, üzerine tatlı pul biber ve salça ilave ediyor ve pişmiş fasulyenin üzerine gezdiriyorum. Yanında pilav ve turşu ile servis yapıyorum. Afiyet olsun…
Bunun sebzelisi de yapılıyor, fark şu ki kuru soğan, salça,bir domates ve sivri biber ayrı tavada öldürülüp, kaynayan kuru fasulyenin üzerine dökülüp, öyle kısık ateşte kaynatmaya devam ediliyor. Ayrıca üzerine yağ ve pul biber gezdirilmiyor.
Tolga
Yeni Üye
Yeni Üye
Tolga

Başarı Puanı
Canlılık:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft125/125Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (125/125)
Deneyim:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft127/127Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (127/127)
Tecrübe:
Kuru fasulye bole yapılır... Imgleft126/126Kuru fasulye bole yapılır... Emptybarbleue  (126/126)

MesajKonu: Geri: Kuru fasulye bole yapılır...   Kuru fasulye bole yapılır... EmptyPtsi 08 Haz. 2009, 5:42 pm

bi gün denerim ama fazla gazlı olarak Very Happy
((m€rw€))
Moderator
Moderator
((m€rw€))

Başarı Puanı
Canlılık:
Deneyim:
Tecrübe:

MesajKonu: Geri: Kuru fasulye bole yapılır...   Kuru fasulye bole yapılır... EmptyPtsi 29 Haz. 2009, 6:34 pm

Very Happy Very Happy sadece qüLüorum

Kuru fasulye bole yapılır...
1 sayfadaki 1 sayfası